Charakterystyka:
Koper włoski, wbrew nazwie, pochodzi z Azji Mniejszej oraz okolic Morza Śródziemnego. Początkowo roślina ta występowała jedynie w stanie dzikim. Obecnie uprawiany jest w wielu rejonach świata.
Koper włoski ma lekko słodkawy, szczypiący smak, a jego korzenny zapach przypomina nieco anyż. W kuchni jako przyprawę koper włoski stosuję się do wypieku bułeczek, wyrobów cukierniczych, niektórych ciast czy budyniów. Sięga się po niego przy dosmaczaniu ryb, majonezów, zup czy sosów. Używany jest również w gorzelnictwie do produkcji niektórych likierów.Podmiot odpowiedzialny:
Joanna Kulczyk
Zielarnia Warmińska,
M. C. Skłodowskiej 2/12,
10-110 Olsztyn
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.