Mąka migdałowa powstaje w wyniku procesu mielenia migdałów. Sprawdza się jako dodatek do wypieku ciast i pieczywa. Mąka migdałowa polecana jest również do zagęszczania zup i sosów.
Składniki: 100% migdały blanszowane mielone.
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość odżywcza: |
100 g |
Wartość energetyczna |
2545 kJ/ 616 kcal |
Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone |
53 g 3,9 g |
Węglowodany: - cukry |
8,7 g 4,6 g |
Błonnik |
9,9 g |
Białko |
21 g |
Sól |
0 g |
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.