Charakterystyka:
Kolendra pochodzi najprawdopodobniej z rejonu Morza Śródziemnego.
W kuchni jako przyprawę stosuje się nasiona kolendry, których smak i zapach, na początku wydający się łagodny, a po chwili ostry i korzenny, przypomina nieco anyżek.Jako przyprawę, kolendrę, stosuje się najczęściej do sałatek, pieczonego mięsa wieprzowego, ryżu, ciast, gulaszu, a także do wędzenia ryb, np. węgorzy. Kolendra jako przyprawa stosowana jest również w browarnictwie.Podmiot odpowiedzialny:
Joanna Kulczyk
Zielarnia Warmińska,
M. C. Skłodowskiej 2/12,
10-110 Olsztyn
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.