Kakao powstaje ze sproszkowanych ziaren kakaowca, drzewa uprawianego w Ameryce Środkowej i Południowej, a także w Afryce. Znane jest przede wszystkim jako składnik czekolad oraz świetny dodatek do ciast jak również deserów.
Kakao zawiera 10-12% tłuszczu kakaowego.
Zastosowanie:
Służy do przygotowywania napojów, jako dodatek do ciast, deserów czy też polew czekoladowych.
Kraj pochodzenia:
Dominikana
Ilość: 200g
Sposób przechowywania:
Najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1430 kJ/ 342 kcal
Tłuszcz 11 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 6,5 g
Węglowodany 14 g
- cukry 0g
Białko 24 g
Sól <0,1 g
Środki ostrożności:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zaleca się stosowanie zrównoważonej i zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Producent:
Agnex Krzysztof Wierzbicki
ul. Hotelowa 38
15-659 Białystok
woj. podlaskie
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.