wyszukiwanie zaawansowane
1 » 2 » 3 » Ekstrakt w-g z Róży4
Ekstrakt w-g z Róży

Ekstrakt w-g z Róży

Koszt wysyłki: od 14,50 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 14,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Cena: 12,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Ekstrakt wodno-glicerynowy z Róży japońskiej wykazuje działanie antyalergiczne i nawilżające. Hamuje proces starzenia oraz wzmacnia procesy regeneracyjne - zwiększa aktywność enzymów antyoksydacyjnych (chroniących przed wolnymi rodnikami), stymuluje ekspresję genów oraz ogranicza utlenianie lipidów.

Róża japońska zawiera duże ilości naturalnej witaminy C, witamin z grupy B oraz witamin: A, K, E i PP. Ekstrakt poprawia sprężystość skóry, rozjaśnia i rozświetla. Wybiela przebarwienia i plamy.

Naturalne flawonoidy zawarte w ekstrakcie uszczelniają i uelastyczniają ściany naczyń krwionośnych, poprawiając kondycję cery ze skłonnością do rumienia i powstawania pajączków.

Ekstrakt może być stosowany jako dodatek do kremów, mleczek i maseczek, oraz do hydrolatów używanych zamiast toniku. Dodany do Hydrolatu różanego wzmocni jego działanie. Otrzymamy w ten sposób doskonały tonik do cery dojrzałej. Zalecane maksymalne stężenie ekstraktu w gotowym kosmetyku to 10%.

Ekstrakt wodno-glicerynowy z Róży japońskiej z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Glycerin, Aqua, Rosa Rugosa Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate), to naturalny, czysty wyciąg ziołowy o wyjątkowo dużej koncentracji substancji czynnych (D/E 1:5), dzięki czemu może być stosowany w niewielkich ilościach, zapewniając przy tym silny efekt kosmetyczny.

poj. 15 ml

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję