wyszukiwanie zaawansowane
1 » 2 » 3 » Ekstrakt w-g z Prawoślazu4
Ekstrakt w-g z Prawoślazu

Ekstrakt w-g z Prawoślazu

Koszt wysyłki: od 14,50 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 14,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Cena: 8,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Wodno-glicerynowy ekstrakt z Prawoślazu działa łagodząco, kojąco, nawilżająco i osłonowo. Dzięki wysokiej zawartości śluzów chroni wrażliwą skórę i suche włosy przed niekorzystnym działaniem czynników środowiskowych, zapobiega wysychaniu, wygładza i zmiękcza.

Właściwości pielęgnacyjne Prawoślazu wynikają z wysokiej zawartości śluzów oraz witamin, głównie A, C, D i E oraz witamin z grupy B. Ekstrakt z Prawoślazu hamuje degradację kwasu hialuronowego, zapobiega wysychaniu skóry i włosów, poprawia spoistość tkanki łącznej.

Ekstrakt wodno-glicerynowy z korzenia Prawoślazu z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Glycerin, Aqua, Althaea Officinalis Root Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate), to naturalny, czysty wyciąg ziołowy o wyjątkowo dużej koncentracji substancji czynnych (D/E 1:5), dzięki czemu może być stosowany w niewielkich ilościach, zapewniając przy tym silny efekt kosmetyczny.

Ekstrakt wodno-glicerynowy jest rozpuszczalny w roztworach wodnych. Może być dodawany do hydrolatów w celu uformowania toników, a także do fazy wodnej kremów i mleczek. Łącząc go z Kwasem Hialuronowym uzyskamy znakomite serum. Maksymalna zalecana zawartość ekstraktu z Prawoślazu w gotowym kosmetyku to 10%.

poj. 15 ml

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję