wyszukiwanie zaawansowane
1 » 2 » 3 » Ekstrakt w-g z Pokrzywy4
Ekstrakt w-g z Pokrzywy

Ekstrakt w-g z Pokrzywy

Koszt wysyłki: od 14,50 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 14,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Cena: 8,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Ekstrakt wodno-glicerynowy z Pokrzywy jest szczególnie polecany do pielęgnacji włosów i skóry głowy, zwłaszcza przetłuszczających się, ze skłonnością do łupieżu. Hamuje także wypadanie włosów oraz stymuluje ich odrastanie i wzrost, nadaje im blask i miękkość, ułatwia rozczesywanie.

Pokrzywa ma dobroczynny wpływ również na skórę. Działa antybakteryjnie, reguluje metabolizm skóry, redukuje nadmierny łojotok, poprawia mikrokrążenie. Jest szczególnie polecana do pielęgnacji cery trądzikowej.

Ekstrakt wodno-glicerynowy z Pokrzywy z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Glycerin, Aqua, Urtica Dioica Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate), to naturalny, czysty wyciąg ziołowy o wyjątkowo dużej koncentracji substancji czynnych (D/E 1:5), dzięki czemu może być stosowany w niewielkich ilościach, zapewniając przy tym silny efekt kosmetyczny.

Ekstrakt wodno-glicerynowy jest rozpuszczalny w roztworach wodnych. Może być dodawany do hydrolatów lub rozcieńczany wodą w celu uformowania toników i płukanek do włosów, a także do szamponów, odżywek do włosów czy fazy wodnej kremów. Poleca się stosowanie wraz z Ekstraktem w-g ze Skrzypu. Maksymalna zalecana zawartość ekstraktu z Pokrzywy w gotowym kosmetyku to 10%.

poj. 15 ml

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję