wyszukiwanie zaawansowane
1 » 2 » 3 » Ekstrakt w-g z Arniki4
Ekstrakt w-g z Arniki

Ekstrakt w-g z Arniki

Koszt wysyłki: od 14,50 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 14,50 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Cena: 8,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Wodno-glicerynowy ekstrakt z Arniki górskiej jest szczególnie polecany do pielęgnacji cery naczynkowej. Substancje czynne zawarte w Arnice przenikają przez naskórek i docierają do naczyń włosowatych, wzmacniają ich ścianki oraz zmniejszają przenikliwość łożyska żylnego, redukując widoczność istniejących i ryzyko pojawiania się nowych pajączków.

Arnika przyśpiesza wchłanianie się podskórnych wylewów i siniaków. Działa przeciwbólowo, przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybicznie. Łagodzi ukąszenia owadów. Więcej informacji w artykule Arnika górska i łąkowa.

Arniki nie należy stosować na otwarte rany, zwłaszcza głębokie, albo płytkie ale rozległe.

U niektórych osób Arnika może wywoływać uczulenia, dlatego też przed użyciem zaleca się wykonanie testu. W tym celu nakładamy niewielką ilość nierościeńczonego ekstraktu na wewnętrzną stonę przedramienia i obserwujemy przez 24 godziny. Swędzenie, pieczenie lub zaczerwienienie może być oznaką uczulenia.

Ekstrakt wodno-glicerynowy jest rozpuszczalny w roztworach wodnych. Może być dodawany do hydrolatów w celu uformowania toników, a także do fazy wodnej kremów i mleczek. Maksymalna zalecana zawartość ekstraktu z Arniki w gotowym kosmetyku to 20%.

Ekstrakt wodno-glicerynowy z Arniki górskiej z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Glycerin, Aqua, Arnica Montana Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate), to naturalny, czysty wyciąg ziołowy o wyjątkowo dużej koncentracji substancji czynnych (D/E 1:5), dzięki czemu może być stosowany w niewielkich ilościach, zapewniając przy tym silny efekt kosmetyczny.

poj. 15 ml

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję