wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Przyprawy » Kolendra
Kolendra

Kolendra

Koszt wysyłki: od 14,00 zł

Cena: 8,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Masa netto: 40g

Składniki: kolendra

Charakterystyka:

Kolendra pochodzi najprawdopodobniej z rejonu Morza Śródziemnego.

W kuchni jako przyprawę stosuje się nasiona kolendry, których smak i zapach, na początku wydający się łagodny, a po chwili ostry i korzenny, przypomina nieco anyżek.Jako przyprawę, kolendrę, stosuje się najczęściej do sałatek, pieczonego mięsa wieprzowego, ryżu, ciast, gulaszu, a także do wędzenia ryb, np. węgorzy. Kolendra jako przyprawa stosowana jest również w browarnictwie.
W medycynie kolendra jest używana przy produkcji naparów o działaniu rozkurczowym i przyśpieszającym trawienie. Jest ona również wykorzystywana przy produkcji preparatów dla palaczy, mających na celu usuwanie nieprzyjemnego zapachu z ust.

Warunki przechowywania:
pomieszczenia suche, przewiewne, wilgotność wzgl. do 75%, temp. do 20oC; chronić od światła.

Środki ostrożności:  alergia na  składnik. 

 

Podmiot odpowiedzialny:

Joanna Kulczyk
Zielarnia Warmińska,
M. C. Skłodowskiej 2/12,
10-110 Olsztyn

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
Czosnek płatki
szt. Do koszyka
Oregano

Oregano

4,00 zł
szt. Do koszyka
Przyprawa do mięsa wieprzowego
szt. Do koszyka
Imbir

Imbir

4,50 zł
szt. Do koszyka
Pozostałe produkty z kategorii
Garam masala

Garam masala

4,00 zł
szt. Do koszyka
Cząber

Cząber

4,00 zł
szt. Do koszyka
Kozieradka ziarno
szt. Do koszyka
Czubrica czerwona
szt. Do koszyka
Majeranek

Majeranek

4,50 zł
szt. Do koszyka
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu