Charakterystyka:
Kardamon pochodzi z Indii, gdzie istnieje łańcuch górski- Góry Kardamonowe, który został tak nazwany na cześć tej przyprawy.
W kuchni stosuje się nasiona kardamonu, których woń jest korzenna, a smak ognisty. Najczęściej przyprawę tą stosuje się do wyrobu marcepanów, pierników, deserów owocowych czy kompotów. Można nim również przyprawiać zupy, sosy, potrawy mięsne np. gulasz wołowy, pasztety czy mięso z rusztu. Jest on również używany do produkcji trunków np. curacao, a sproszkowany jako dodatek do kawy.Podmiot odpowiedzialny:
Joanna Kulczyk
Zielarnia Warmińska,
M. C. Skłodowskiej 2/12,
10-110 Olsztyn
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.